hrvatski fantasy / hrvatski SF / SFera / Ubiq

U distribuciji su 27. i 28. broj Ubiqa

ubiq27Koronadoba i razne druge okolnosti razlog su zaostatka u ažuriranju vijesti na ovom sajtu, ali Ubiq živi dalje.  U prošloj prilici istaknuli smo da je 2020. bila najneizvjesnija godina u povijesti izlaženja Ubiqa, ali sada se ta 2020. eto slatko smije tekućoj 2021. AD.

Kao što znate, 27. broj Ubiqa pojavio se za zakašnjenjem, početkom 2021., a na vrijeme za SFeraKon 2021, održan na otvorenoj lokaciji na zagrebačkom Jarunu u nešto kasnijem, ranoljetnom terminu pojavio se i Ubiq 28.

Sva tri koronaška broja, kao i raniji brojevi, pribavljivi su u distribuciji našega vodećeg žanrovskog nakladnika, kuće Hangar 7, kao i u knjižarama Znanja (npr. Gajeva ulica, Zagreb), u knjižari MenArta u novozagrebačkom Avenue Mallu, a vjerojatno i u još pokojoj knjižari u Hrvatskoj. Dakako, časopis je, brojeve 14-28, najjednostavnije pribaviti putem webshopa Inverzija koji drži Hangar 7.

Ubiq28Sadržaj 27. broja nalazi se na ovoj poveznici, a u njemu posebno ističemo poveći broj novela te, nažalost, nekrološki temat Mileni Benini, nastao u tuzi i na brzu ruku, bez odmaka i bez hladnih, trijeznih glava. U većem broju teorijskih priloga treba istaknuti čak dva diplomska rada posvećena romanima Luke Bekavca, koji već uživa status suvremenog klasika, kao i poljski pogled na suvremenu domaću fantastiku.

Sadržaj osjetno tanjega 28. broja nalazi se pak na ovoj poveznici, a ovdje je i apokaliptični uvodnik s ruba smrti. U broju ističemo radiodramatizaciju romana Pronalazak Athanatika Vladana Desnice koju je napravila Maja Ležaić, a koja je u eteru zamijećena u nekoliko uspješnih repriza na Hrvatskome radiju.

U nadi da ćemo se čitati u 29. broju…