Aleksandar Žiljak: Božja vučica

četiri fantasy pripovijetke

Biblioteka Ubiq, knjiga prva

Mentor, rujna 2010.
112 stranica, meki uvez
ISBN 978-953-7113-63-6
cijena: 59,00 kn

Urednik knjige: Tomislav Šakić
Oblikovanje: Melina Mikulić
Knjiga je tiskana uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

knjiga ziljakSam kineski car zapovjedio je mladoj ratnici da uhvati neuhvatljivo biće. Uspjeh će joj donijeti prokletstvo, neuspjeh smrt … Okrutni je odmetnik upao u selo i oteo malog dječaka. Ali, dok s dragocjenim plijenom jezdi snijegom zametenom ravnicom, zaboravio je na njegovu majku … Zagonetni čarobnjak unajmljuje mladu slikaricu da mu oslika knjigu o zmajevima. Samo, zmajevi su nepredvidljiva i opasna stvorenja … Snježna žena bacila je na mladog samuraja-lutalicu okrutnu kletvu. Mogu li ga izbaviti djevojka sumnjive prošlosti i siromašna seljanka?

Ljepotice i zvijeri, čarobnjaci i carevi, ratnici i razbojnici obitavaju unutar korica druge prozne zbirke Aleksandra Žiljka Božja vučica. Fantastika, mit, predaja i povijesna fikcija isprepleću se u četiri pripovijetke ove knjige, svojevrsnom fantastičnom bestijariju, napisanom u ljubiteljima domaće znanstvene fantastike i fantasyja dobro poznatom Žiljkovu pripovjedačkom stilu.


10 aleksandar-ziljakAleksandar Žiljak (Zagreb, 1963), ilustrator i pisac, šesterostruki je dobitnik nacionalne nagrade za znanstvenu fantastiku SFERA. Dosad je objavio zbirku novela Slijepe ptice te knjigu Kriptozoologija: svijet zagonetnih životinja (pod pseudonimom Karl S. McEwan). Njegove priče objavljene su u Njemačkoj, Danskoj, Argentini, Grčkoj, Italiji, Srbiji, NR Kini, Francuskoj, Poljskoj i u SAD-u, a zastupljen je i u The Apex Book of World SF (2009). S Tomislavom Šakićem uredio je antologiju hrvatske znanstvenofantastične novele Ad Astra (2006) te uređuje književni časopis za znanstvenu fantastiku Ubiq. Član je Hrvatskog društva pisaca od 2011.