Iva Šakić Ristić: Prolaz za divljač (2015)

Prolaz_za_divljac_NASLOVNICA

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera objavilo je prvi roman mlade spisateljice Ive Šakić Ristić (Zagreb, 1982.) Prolaz za divljač. Urednica knjige je Mihaela Marija Perković, a autorica ilustracije na naslovnici Mirna.

Prolaz za divljač roman je o bogovima i ljudima i onima između na mjestu koje se čini magično. Tko će pobjediti u produženoj partiji šaha sa skrivenim igračima? Ulozi su jedan Zid i jedna Nevjesta. Bijeli Kralj sjedi na svojoj strani Zida, na drugoj strani Crni Poglavica smišlja kako napraviti prolaz za divljač.

Bogovi iz Celestijalne Sfere šalju Nevjestu na tlo Nove Etne da postane Bijelom Kralju žena. Bijeli ljudi čuvaju neprobojni Zid koji dijeli Novu Etnu na crnu i bijelu šumu. U crnoj šumi Crni snuju o rušenju Zida. Njihov Poglavica slijedi tragove One Koja Se Ne Može Imenovati. Ubojica sa zadatkom traži put kroz tamu. A ispod i oko svega Ona Koja Je Sve Ujedno I Još Nešto Više ima svoje planove. Što će se dogoditi kad se otvori nebo i bogovi siđu među ljude?

Iva Šakić Ristić (Zagreb, 1982) objavljuje od 2005, a ovo je njezina prva knjiga. Novele, kratke priče i pjesme objavljivala je u godišnjim SFerinim zbirkama, na internetu, u UbiquKnjiževnoj republiciZarezuRiječima.

ivaTwitter: @ivashakris
www.risanka.net