Tatjana Jambrišak u europskom časopisu Transcript

tanjaSFera javlja da je hrvatska spisateljica, urednica i prevoditeljica znanstvene fantastike, članica Hrvatskog društva pisaca Tatjana Jambrišak predstavljena dvjema kratkim pričama i intervjuom u najnovijem, 34. broju trojezične europske internetske revije za knjigu i književnost Transcript, posvećenog SF-u i političkoj fantastici.

U 34. broju trojezičnog europskog internetskog časopisa Transcript, koji promiče književno stvaralaštvo tzv. malih jezika Europe i predstavlja ih širokoj čitateljskoj publici na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku, objavljen je intervju s Tatjanom Jambrišak, jednom od najznačajnijih i najaktivnijih domaćih SF spisateljica.

Osim intervjua, u kojem Tatjana predstavlja i komentira svoj književni i prevoditeljski rad, buduće projekte te daje osvrt na rodnu raspodjelu u hrvatskom SF-u, časopis Transcript objavio je i njezine dvije pripovijetke: Bella proxima i Budna među zvijezdama.

Tatjana Jambrišak (1965.) je prevoditeljica, pjesnikinja i žanrovska prozaistica te višestruka dobitnica nagrade SFERA (1996., 1998., 2002., 2003., 2008.). Svoje radove objavljuje od 1989. godine u žanrovskim časopisima (Futura, Alef, Ubiq) te zbirkama priča hrvatskih autora u izdanju SFere i Nove stvarnosti. Redovita je recenzentica i urednica godišnjih zbirki najboljih priča hrvatskih autora u izdanju SFere. Članica je Hrvatskog društva pisaca. (SFera)

Intervju: http://www.transcript-review.org/en/issue/transcript-34-science-fiction-and-political-fantasy/interview-tatjana-jambrisak (engleski; njemački i francuski)

Obje priče: http://www.transcript-review.org/en/issue/transcript-34-science-fiction-and-political-fantasy/tatjana-jambrisak (engleski; njemački i francuski)