fantasy / hrvatski fantasy / hrvatski SF / Nagrada SFERA

Objavljena zbirka “Srce od stakla” Aleksandra Žiljka

srceodstaklaNakon zbirke Tajna Grimiznog mora (kratke priče i novele skupljene iz časopisa ABC tehnike) i omladinskoga romana Zagonetka Zmajskih otoka, nakladnička kuća Semafora objavila je novu zbirku priča Aleksandra Žiljka, naslovljenu Srce od stakla.

Zbirka sadržava 22 novele i kratke priče, skupljene iz godišnjih zbirki Festivala fantastične književnosti, Istrakona te časopisa ABC tehnike: Tragovi na žalu, Brisanje Shirley Diamond, Srneći but s lisičicama, uz njega teran, Dugi marš za pandu, Pismo za Kambarku, Izbjeglice, Esma u galeriji pejzaža, Prikaza, Katarina i čudovišta, Labirint, Asteroid, Ružičasti snijeg, Živogora, Srce od stakla, Sretan rođendan, Sunčana, Strahostvor, Istraživač 1, Minolovci, Lesija, u daljini Heraklovi stupovi, Mamac, Stvar u skladištu 5, Samostan na kraju Svijeta.

Može li ljubav premostiti stotinu milijuna godina? Što ćemo ako nam pristignu izbjeglice – iz svemira? Kakva to strašna prikaza lunja neistraženom šumom? Što skriva asteroid izgubljen u hladnom međuzvjezdanom prostranstvu? A tko nas to čeka na planetu na kome pada kiša od stakla? I kakva to stvar čuči u skladištu 5? Ljudski rod stoji na pragu nepreglednih zvjezdanih prostranstava i s nadom i strepnjom iščekuje nepoznatu budućnost. Divovi iz davne prošlosti, žitelji sutrašnjice, putnici kroz svemirske dubine, istraživači nepoznatoga, pustolovi iz beskraja, svemirski trudbenici, androidi, kiborzi, roboti, tuđinci i čudovišta: ovo su njihove priče!

Iz uma i računala jednog od najplodnijih i najcjenjenijih hrvatskih pisaca znanstvene fantastike, višestruko nagrađivanoga Aleksandra Žiljka, dolazi nam nova zbirka priča – Srce od stakla!

aleksandar_žiljak_s415x240Srce od stakla: dvadeset i dvije priče o svjetovima budućnosti, od našeg rodnog planeta do najudaljenijih kuteva svemira. Jer, htjeli to ili ne, budućnost je pred nama!